nie działają przednie światła przeciwmgielne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cukier311
    Classic
    • 2010
    • 25

Agamek12 Gdybyś zobaczył owe dodatki na żywo z pewnością zmieniłbyś zdanie co do ich demontażu. Ja na pewno nie będę tego usuwał.
  • rafik11
    Rider
    • 2009
    • 448

no kurcze już druga usterka w ciągu miesiąca od odbioru. Pierwsza to uszkodzony czujnik tem. zew. a teraz nie działają przednie światła przeciwmgielne. Co ciekawe doświetlanie zakrętów dziala a swiatła nie. Mam prośbe podajcie mi który bezpiecznik odpowaiada za przednie swiatła przeciwmgielne bo szukałem w instrukcji nie mogłem znaleźć w instrukcji. znalazłem jedynie"światła z opcją dowietlania zakrętów" to chyba nie o to chodzi bo doświetlanie działa. A i dodam, że światła przeciwmgilene wcześniej działały.

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jak otworzysz skrzynkę bezpieczników to masz rozpiskę za co który odpowiada (obrazkowo). Ale wydaje mi się, że jakby bezpiecznik był zły to doświetlanie też by nie działało. No ale od czego jest gwarancja...
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

było ciemno więc patrzyłem tylko w instrukcję. Tez tak myślę ze jak byłby spalony to doświetlanie tez by nie działało. Jutro rano sprawdze bezpiecznik. Coś kurcze wydaje mi sie ze trafiłem na jakis poniedziałkowy samochód.

Komentarz

• t_o_m_e_k_78
          Classic
          • 2005
          • 31
          • Octavia III (5E3)
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

wczoraj, przy próbie włączenia śwaiteł przeciwmgielnych okazało się, że u mnie jest ten sam problem (CL działa, halogeny nie).
          Rafik11 zdjagnozowałeś już może przyczynę w ASO?
          Czy Twoje CL były fabryczne czy załaczane przez VAG?
          Skoda Octavia II FL 1.8 TSI Elegance (srebrna strzała :diabelski_usmiech)

A tu Moja Pierwsza :cry:

Komentarz

• rafik11
            Rider
            • 2009
            • 448

w poniedziałek zdiagnozowali mi tę usterkę i oczywiście usunęli. Posypało się kodowanie i poprzez vag pobawił się mechanik w ponowne kodowanie(przynajmniej taką informację usłyszałem w serwisie) i teraz jest ok. Moje CL były uruchamiane poprzez vag. A teraz mam pytanie czy tez macie z tyłu przeciwmgielne z dwóch stron? Bo czytając inne posty pisaliście zę działają z lewej strony , a u mnie okazuje się że działają z lewej i z prawej. Oczywiście nie prosiłem nikogo o taka opcję i nie przypuszczam aby serwis z własnej inicjatywy mi to włączył. Może wersje po FL mają przeciwmgielne tylne z dwóch stron?

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rafik11, ktoś ci przez przypadek zakodował 2 przeciwmgielne z tyłu. Standardowo jest tylko jedno.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...